21 Temmuz 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2016 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
21 Temmuz 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal ile ilgili Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek, ardından Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti Tarım, Su, Balıkçılık, Hayvancılık ve Deniz Kaynakları Bakanı Muhammed Ahmed Awaleh ile görüşecek.

(Ankara/15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sebzeciler ve Meyveciler Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve heyetini kabul edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile 81 ilin ziraat odaları il koordinasyon kurulu başkanları, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan bildiriyi eş zamanlı açıklayacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker, Dedeağaç Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.

(Dedeağaç) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı Theresa May'i kabul edecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- TODER üyesi tiyatro oyuncuları ve İBB Şehir Tiyatroları öncülüğünde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde "Yaşasın Demokrasi" yürüyüşü gerçekleştirecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ön eleme turu rövanş maçları yapılacak.

- Kupaya bu turdan katılan Osmanlıspor, 2-2'nin rövanşında Osmanlı Stadı'nda Moldova ekibi Zimbru'yu ağırlayacak.

(Ankara/21.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi Almanya'da yapılacak.

(Münih/15.00)

3- PTT 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezinde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

4- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Darbe girişiminde FETÖ delilleri

- Sivilleri ve milli iradeyi hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan belgeler, darbe girişiminin, örgütün elebaşının iddialarının aksine FETÖ tarafından yapıldığını ortaya koyuyor

- Daha önce FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle açığa alınan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Aynacı, darbeye kalkışanların kullandığı Vatan Caddesi'ne gelen bir tank içerisinde üniformasıyla gözaltına alındı

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasında, Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladığını itiraf etti

- Yakalanan bir polis memurunun cep telefonunda, FETÖ'cü "abiler"in darbeye destek vermeleri için yazdığı mesajlar ortaya çıktı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve polisin yaptığı operasyonda yaralı ele geçirilen Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez'in üzerinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in duasının bulunması dikkati çekti

- FETÖ'nün Sakarya imamı olan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahında Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde, bölgeye satın almak amacıyla arazi bakmak için geldiğini öne süren Öksüz'ün darbe girişiminden iki gün önce yurt dışından döndüğü tespit edildi

(Erdinç Aksoy/Ankara)

2- İş dünyasından Moody's ve Fitch'e tepki

- Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu:
- "Türkiye sanayicisi, iş adamları, girişimcileri, hükümeti, askeri, polisi ve halkı ile dimdik ayakta. Buna rağmen Türkiye'nin notunu düşürmeye kalkarlarsa bunda art niyet ararım. Bunu darbeyi desteklemek olarak görürüm"
- TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Yılmaz:
- "(Moody's ve Fitch'in) Notu düşürmelerine meydan vermeyeceğiz. Hızlı şekilde bu badireyi atlatıp, işimize gücümüze bakarak bu değerlendirmeleri boşa çıkartabileceğimizi düşünüyorum"
- Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun:
- "Bu tür kuruluşların birtakım uluslararası sermayenin kontrolünde ve güdümünde olduğu, buradan ilgili sermaye çevrelerine rant devşirmek için kötü niyet taşıdığı anlaşılıyor"

(Uğur Aslanhan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- SOCAR'dan Türkiye'de yatırıma devam

- SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev:
- "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milleti demokratik düzeni ve insanların hayatını korumak için iradesi ve var gücünü ortaya koymuştur"
- "Bu demokrasiye sahip çıkan dünyaca gıpta edilen tavır, bizlerin Türkiye'de olmaktan duyduğu heyecanı, burada bu yatırımları yapmaktan duyduğumuz gururu pekiştirmiştir"
- "Tüm iş ortaklarımızın da bizimle aynı görüş ve kararlılıkta olduğunu vurgulamak isterim, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye'deki yatırımlarımız artarak devam edecektir"

(Nuran Erkul/Ankara)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber